TABARA Summer STEAM 1 2020

Loading Evenimente
17 aug.

TABARA Summer STEAM 1 2020

august 17 @ 16:00 - august 23 @ 16:00
1280RON
TABĂRA „SUMMER STEAM”

Echipa Științescu Hub își dorește și în acest an să le ofere copiilor curioși și pasionați de știință o tabăra de neuitat. Ne dorim a face știința accesibilă copiilor prin experimente ce vor deveni la finalul taberei experiențe de neuitat. Copiii învață să-și pună întrebări și să caute răspunsuri în tot ce îi înconjoară. Copiii curioși sunt copiii sănătoși, fericiți. Ateliere ce vor face ca vara să fie STEAM prin intermediul taberei sunt:

1. Magic Science
Să descoperim universul din jurul nostru prin experimente! Magic Science aduce în fața participanților experimente spectaculoase de fizică și biologie, realizarea de machete funcționale și de clipuri educaționale despre activitătile din timpul atelierelor.
Experimentele sunt structurate pe mari teme științifice (precum lumina, sunetul, surse de energie, electromagnetism) iar participanții descoperă, la fiecare atelier, explicațiile științifice, înțeleg fenomenele și le reproduc la scară mică.

2. Robotica și programare
Copiii află principiile de bază ale științelor naturii, fizicii, matematicii și ingineriei cu ajutorul kiturilor educaționale motorizate și programabile. Cu roboțeii WeDo copiii vor descoperi mediul inconjurător prin prisma fenomenelor naturii. Vor lucra în echipă și vor face primii pași în programare sau își vor îmbogăți cunoștințele. În cadrul atelierelor vor construi un oraș al viitorului, macheta unei baze lunare, vor programa roboți care să urmeze un anumit traseu, vor interacționa cu 5 tipuri de roboți.Limbajul de programare este unul vizual specific WEDO2.0 sau EV3 și SCRATCH.

3. Astronomie
Planete, stele, comete și multe altele, despre toate vorbim la astronomie. Bolta cerească, efectul luminii, sistemul planetar cu soarele și luna – toate vor fi abordate într-un mod nonformal, copiii fiind impicati direct în procesul de învățare prin joc, experimentare, modelare etc. Vom construi împreună sistemul solar și seara târziu cu ajutorul telescopului vom identifica corpurile cerești.

4.Orientare turistică
Folosind busolele copiii vor învăța să se orienteze într-o zonă special amenajată pentru ei. Vor căuta indicii spre o comoară bine ascunsă. Traseul este unul sigur fiind pregătit înainte de coordonator.

5.Tradiții românești
Să facem pâine!
– Nu am uitat că suntem un popor plin de tradiții.Copiii vor învăța să facă pâine de casă și vor afla că aceasta e mai sănătoasă.
Vizităm satul !
– Copiii vor vizita satul unde vor fi cazați .
– Copiii vor analiza casele din zonă,vor afla ce materiale se foloseau înainte la construirea lor.
– Copiii vor afla istoria și tradiția satului.
– Copiii vor afla despre modalitățile de deplasare la sat și vor avea parte de o plimbare cu căruța trasă de cai.

6.Să grădinărim!
Locația fiind într-o zonă rurală nu strică să grădinărim și noi puțin.Astfel într-una din zilele petrecute în tabără vom planta câțiva puieți de copaci în zonă- o amintire că am fost și noi acolo.De asemenea vom planta legume/fructe/ flori/ plante aromatice în ghiveci pe care le vor lua acasă, urmând să observe procesul de dezvoltare a plantelor.

7.Dimineața facem sport!!
Dimineața ne trezim voioși.Ne antrenăm grupele musculare și insistăm pe postura corectă a corpului.Continuăm cu jocuri de echipă și de anduranță, cu concursuri și terminăm cu jocurile copilăriei. Locația deține teren de tenis de câmp, fotbal, tenis de masă. Avem hamace pentru relaxare

8. Să fim prezentatori!
Ne uităm zilnic la televizor dar acum a venit momentul ca cei mici să învețe să-și creeze propria emisiune. Vorbim la microfon, înregistrăm cu reportofunul știri, le prelucrăm și le prezentăm în cadrul emisiunii noastre. Exercițiile de dicție nu vor lipsi.Copiii vor afla cum să-și stăpânească emoțiile și cum să cucerească publicul cu o știre bine spusă și care sunt cele mai importante tehnici de prezentare (voce, gestică, mimică).

9.Pictăm/modelăm la ceas de seară.
Spre seară redăm prin imagini ce am trăit/ ce am simțit pe parcursul zilei. Sentimentele pot fi exprimate prin culori.În ultima seară vom crea suveniruri inspirate din cultura locală, din tradițiile și obiceiurile românești pentru cei de acasă. Elevii vor pleca acasă cu un cd-Tabara in imagini.

10. Concurs de bărcuțe
Deoarece trece un mic râu prin curte ne permitem să organizăm un concurs interactiv de bărcuțe. Copiii vor primi materialele necesare pentru a-și construi o ambarcațiune. Toate bărcuțele care vor parcurge un traseu stabilit vor fi premiate atât pentru funcționalitate cât și pentru originalitate astfel încât toți copiii să fie premiați pentru inițiativa și inovația lor.

11. Bătaie cu apă
Vorbim și despre stările de furie, despre cuvintele urâte și despre efectele ce le pot avea acestea asupra persoanelor din jurul nostru. Încercăm să ne eliberăm de ele printr-o bătaie cu apă. Vom ținti cu pistoale cu apă cuvintele urâte, stările de nervozitate, furiile astfel încât să plecăm din tabără mai relaxați și pregătiți de noi provocări.

DETALII DESPRE TABĂRĂ
CÂND?
SERIA 1 17 – 23 august 2020
SERIA 2 24 – 30 august 2020

UNDE?
Orlat, Pensiunea: Conacul dintre Râuri

CÂTE LOCURI?
20 locuri pentru fiecare serie

CINE PARTICIPĂ?
– copii cu vârste cuprinse între 6 ani si 13 ani

ALTE DETALII
– transportul se face de către fiecare familie sau la cerere ne ocupăm noi contra cost

Inscrieri pe : https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdg14cQfYBT_8j78svwraOZNYB5HFMW4Me86EV89NR-dGY_Ig/viewform?ts=5e1713f0

 

 

CÂT COSTĂ?  1250 lei/copil – 6 NOPȚI

se poate plăti și în 2 rate
Plata se face în contul asociației : RO89BACX0000001299880001 deschis la Unicredit Sibiu cu mentiunea ”Tabara-numele copilului”

Vacanta aceasta o sa fie memorabila la Conacul dintre Râuri, Orlat!
Vom sta toata ziua in aer liber, vom experimenta (la propriu) fenomene fizice si ne vom pregati de viitor construind roboti dar vom cauta si istoria locurilor si traditiile
Camerele mari aranjate cu gust, gradina generoasa cu pomi fructiferi, foisorul si mesele pregatite cu drag, speram sa le ramana copiilor in amintire ca o saptamana reusita de vacanta.

Event Details

Date: august 17 @ 16:00 - august 23 @ 16:00
Time: 16:00 - 16:00
Venue: Gura Raului
Address: Gura Raului, Principala 1056
Organizer Name: Stiintescu HUB