Conținut curs
Atelierele lunii februarie
Cunoscută în trecut și ca „luna lupilor”, februarie era o lună geroasă, cu zăpezi și viscole. „Făurar” reprezenta pregătirea fierarilor pentru primăvară, ascuțirea plugurilor, făurirea potcoavelor noi pentru cai, dar și restul uneltelor. Februarie, deși considerată capricioasă și aprigă, este o lună plină de sărbători și superstiții care prevestesc vremea. Bunul mers al casei și dragostea sunt și ele legate de a doua lună din an. Astfel, în ultima luna de iarnă, noi ne-am propus să explorăm 4 tehnici noi în cadrul celor 4 întâlniri de sâmbătă: origami, colografie, scrape art și tissue art.
0/3
Atelier de arta pentru copii
Despre lecție

Frosty era un om de zăpadă fericit, cu nasturi și ochi de cărbune. Copiii care l-au construit au găsit o pălărie veche de mătase, care avea proprietăți magice. De îndată ce i-au pus pălăria pe cap, a luat viață și a început să danseze. Frosty și-a dat seama că, pentru că soarele era fierbinte, avea o perioadă limitată de timp înainte să se topească…

Ce este procesul de colagrafie?

Colografia este un proces de imprimare în care materialele sunt lipite sau sigilate pe un substrat rigid (cum ar fi carton sau lemn) pentru a crea o placă. Odată cu cerneala, placa devine un instrument pentru imprimarea desenului pe hârtie sau pe alt suport. Imprimarea rezultată este denumită colagraf.

Folosindu-ne de această tehnică, vom executa un peisaj de iarnă pe carton pânzat, inspirat din povestea lui “Frosty, omul de zăpadă”.

Înregistrări: https://forms.gle/4BqmWhUdcVoY6R7P6

Număr maxim: 10 artiști.

Vârsta recomandată: 5+.

Prețul atelierului: 65 lei care pot fi achitați fie în numerar la Științescu Hub în ziua atelierului, fie prin transfer bancar în contul asociației ANTS RO14INGB0000999914573745, cu mențiunea în detalii tranzacție: Numele dumneavoastră și textul „Donație atelier Științescu Hub – (numele atelierului)”. În cazul transferului bancar, vă rugăm să prezentați dovada plății la atelier.