Conținut curs
Atelierele lunii Martie
Cunoscută în trecut și ca „luna lupilor”, februarie era o lună geroasă, cu zăpezi și viscole. „Făurar” reprezenta pregătirea fierarilor pentru primăvară, ascuțirea plugurilor, făurirea potcoavelor noi pentru cai, dar și restul uneltelor. Februarie, deși considerată capricioasă și aprigă, este o lună plină de sărbători și superstiții care prevestesc vremea. Bunul mers al casei și dragostea sunt și ele legate de a doua lună din an. Astfel, în ultima luna de iarnă, noi ne-am propus să explorăm 4 tehnici noi în cadrul celor 4 întâlniri de sâmbătă: origami, colografie, scrape art și tissue art.
0/3
Atelier de arta pentru copii
Despre lecție

Claude Monet, pictor impresionist dar și un pasionat horticultor, a cumpărat o bucată de pământ cu un iaz lângă casa sa din satul francez Giverny, cu intenția de a construi ceva pentru „plăcerea simțului vizual dar și pentru inspirația unor picturi”. Rezultatul a fost grădina sa cu nuferi, iar începând cu anul 1899, a început o serie de lucrări incluzând percepții diferite asupra podețului de lemn ce trece deasupra iazului, dintre care și 12 picturi finalizate în vara acelui an.
Inspirați de aceste lucrări, vom păstra în imaginație culorile grădinii, podețul, iazul, nuferii și, ghidați de stilul impresionist – caracterizat prin concentrarea asupra impresiilor fugitive produse de o scenă sau de un obiect, asupra mobilității fenomenelor, mai mult decât asupra aspectului stabil și conceptual al lucrurilor – ne vom folosi degetele și creativitatea pentru a reproduce una dintre aceste lucrări.
Detalii și înregistrări: https://forms.gle/1giVN2zUyWdKfHRTA